NPO
NTR
Marc CooperMarc Cooper is een Amerikaanse journalist (The Nation, LA Weekly, Huffington Post) en docent journalistiek (USC Annenberg School). Hij begon ooit als vertaler voor Salvador Allende en was radioverslaggever van de Jom Kippoer-oorlog van 1973. Ook deed hij veel televisiewerk voor CBS News en PBS Frontline.

Website | Twitter

Jon Snow Jon Snow is een Britse journalist en presentator. Op dit moment werkt hij bij ITN News als dé anchor man van Channel 4 News. Hij staat bekend om zijn zeer kritische houding tegenover de Britse regering en zijn flamboyante dassen, die speciaal voor hem ontworpen worden.

Blog | Twitter

Bas KönningBas Könning ontwikkelt en analyseert mediaconcepten voor zowel gevestigde mediapartijen (omroepen) als voor het bedrijfsleven en onderwijsorganisaties. Zijn voorkeur ligt bij mediaprojecten waarin oude en nieuwe media worden gecombineerd. Regelmatig geeft hij, gevraagd en ongevraagd, zijn visie op de ontwikkeling van de media en de informatiemaatschappij.

Website Nieuw Akademia
LinkedIn

Jeroen Smit (Dagvoorzitter)Jeroen Smit is onderzoeksjournalist (Het drama Ahold, De prooi) en hoogleraar journalistieke vaardigheden aan de RUG. Hij vraagt zich af: waar leiden we een nieuwe generatie journalisten voor op, wat moeten ze kunnen, hoe gaan ze een boterham verdienen?

Website | Twitter